121 участници се включиха в състезанието по триатлон-дуатлон в „Лаута“

За първи път парк „Лаута“ в пловдивския район „Тракия“ домакинства десетото   издание на състезанието по триатлон-дуотлон за „КУПА-ПЛОВДИВ -2020”, което се проведе на 01.11.2020 г.

Състезанието се проведе при отлични условия и организация в парк „Лаута“ по всички изисквания  и наредби на Министерство на спорта и физическата култура на Република България и заповедта на Министъра на здравеопазването в извънредната обстановка. Отчитане на времената и класирането се извършви с електронна система в  двата  етапа  на състезанието. Осигурени  бяха медицинско присъствие и линейка, спасители, охрана на трасето и др.

В състезанието  участваха състезатели по триатлон от цялата страна. При най-малките имаше участници–деца, които просто се радват да спортуват.Парк” Лаута”, дава възможност за провеждане на състезания от този род  както за тренирали състезатели, така и за граждани,включително деца, които желаят да водят здравословен начина на живот и да спортуват в ежедневието си. Състезанията по триатлон и дуатлон се радват на  голям интерес  от граждани и деца от цяла България.

На състезанието присъства Председателят на Българска Асоциация по триатлон към Министерство на младежта и спорта, който даде висока оценка на организацията и връчи медалите и наградите на победителите .

Проведоха се  три старта старта в седем възрастови групи от пълнолетни до родени през 2016г. и по-малки  от Пловдив, Плевен ,Русе, Пазарджик, Асеновград, Стара Загора, Карлово, Баня и др.За десет години в  състезанията по триатлон и дуатлон  на СК”Три-екстрийм”   е имало участници от Македонска федерация по триатлон, Сърбия, Русия, Италия, Ел Салвадор, САЩ, Унгария, Бразилия, Украйна, Гърция и Турция, но поради извънредната ситуация в това състезание няма международно участие.

В състезанието участваха  121  участника на възраст от 4 до 53 години, в т.ч. 27 мъже и жени, 94 непълнолетни и  деца  в т.ч. 62 момчета  и 32 момичета,

Стартовете бяха по следните дистанции:

5км. бягане – 20 км колоездене- 2км бягане -за участници  родени 2003г. и по-големи .

 2км  бягане – 10 км колоездене- 1км бягане  за участници,родени  от 2009 до 2004г.  

500 м  бягане –  2 км колоездене- 200м бяганеза участници, родени 2010г.,2011 г. и по-малки  

Победител за „КУПА Пловдив-2020 г.”  и носител на плакета стана Иво Илиев от Спортен клуб по триатлон „Б.Доков” Плевен.

Медали се раздадоха на всички, участвали в състезанието.Класирането са извърши в седем възрастови групи заради участието ,освен на състезатели, и на нетренирали граждани и деца.

Организаторите от СК „Три-екстрийм“ Пловдив с председател Боян Александров изказаха благодарност на кмета на район „Тракия“ Костадин  Димитров и неговия екип за оказаното съдействие за организиране и провеждане на  състезанието.

Вашият коментар