Адвокатите на Пъков за убития 6-год. Петьо: „Никой не е безгрешен“ (ВИДЕО)

"Никой не е безгрешен, особено на пътя", продължиха с наглите коментари  адвокатите на Цветан Пъков за безразсъдното каране на клиента им, който на 14-ти април уби 6-годишния Петьо Гевечанов в Панагюрище. 

Цветан Пъков пък се скри от медиите и не се яви на делото, което бе гледано в апелативен съд тази сутрин. Адвокатът му поиска мярката му за неотклонение да бъде оттеглена, но съдът не уважи исканията, заради многото нарушения на пътя, които е натрупал Пъков и мотива, че той може да се укрие. Защитниците на 44-годишния шофьор-убиец заявиха в съда, че се оказва медиен и обществен натиск по делото.  

През седмицата родителите на убитото 6-годишно момче поискаха шофьорът да се яви в съда без качулка и да погледне хората в очите, но това така и не се случи. Около 300 човека се събраха във вторник на площад "Съединение", където всички запалиха свещи и се помолиха за детето. 

Законът предвижда от 2 до 6 година лишаване от свобода за убиеца на Петьо. В същото време ученици и студенти събраха над 10 хиляди подписа, за възможно по-строги наказания при тежки инциденти на пътя. 

Видео от протеста в Пловдив може да видите ТУК.

Вашият коментар