Фестивал „Различният поглед” в Стара Загора

На 16, 17 и 18 септември в град Стара Загора стартира eжегоден младежки фестивал на изкуствата „Различният поглед”. За първи път тази година фестивалът се разраства в три дни. Организиран за четвърта поредна година от „Сдружение за съвременно изкуство и култура – Различният поглед”, фестивалът придобива статут на най-мащабното младежко събитие в града и региона. Разраснал се до такава степен, той предоставя възможността на посетителите му да се впуснат в разнообразната програма, която са подготвили организаторите и да изберат как да се забавляват.


В годината на доброволчеството фестивалът
ще подкрeпи всички добри практики в сферата на младежките дейности и ще даде възможност за изява на неправителствени организации, инициативни млади хора и творци. Акцент ще има неформалното образование, като метод за творческа себеизява и креативност. Не случайно фестивалът тази година ще премине под мотото „Заедно в изкуството!”.

Сдружението ще си партнира с Регионален исторически
музей, Библиотека Захари Княжески и Градска художествена галерия. Над 30 музикални групи и ди джеи в различни стилове ще слушат старозагорци и гости на откритата сцена и в клубовете. В програмата са заложени още: театрални представления, кино прожекции, изложби, презентации и конференции на МК и МОМН, занаятчийски работилници, историческа възстановка, цирково изкуство и др. Клуб „Зараза” отново ще се включат с мобилен кабинет от мястото на събитието за изследване и консултиране за HIV/СПИН.

Арт ателиета
и спортен форум ще бъдат обединени в спортен арт многобой или “Шеметна надпревара”, която е предизвикателство към най-ентусиазираните и енергични от вас. За активни места на фестивала са определени Централни градски разкопки, Станционна градина, Регионална библиотека „Захарий Княжески”,

Регионален исторически музей
и няколко местни клуба. Oсновни спонсори и партньори на събитието са БУЛАГРО, КАОЛИН АД, Хотел CITY, Хипермаркет PRAKTIS, Булсатком, „АБО ГРАНИТИ“ ООД. Малко повече от седмица преди официалното откриване на фестивала нa 07.09.2011 в клуб IL’ Mondo, организаторите подгряха местната публика с реге-дъб формацията от Македония Conquering Lion. Тяхното участие беше не само част от балканското им турне, но и напомняне към старозагорските фенове за най-голямото младежко събитие в града, което предстои да се случи.


mediacafe.bg

За автора