Сцена на кръстопът стартира с „Кола Брьонон“ в събота, 10 септември

Утре, 10-ти септември, от 19:00 часа официално се открива 15-тото издание на есенния международен театрален фестивал Сцена на кръстопът с „Кола Брьонон“ – постановка по едноименния роман на Ромен Ролан.  Жители и гости на Пловдив могат да се насладят на едно представление съчетало в себе си ефекта на живата игра и динамичен видео декор, подчертани от музикалното оформление под звуците на виола, цигулка, ударни и флейта.  
„Кола Брьонон“ няма определен жанр, това е отражение на човешките ценности и философията, наречена живот. Човешка комедия – това е единствената рамка, в която можем да поставим спектакъла.
 
Изградили сме пищно театрално действие, допълнено от разкошни костюми, жива музика на сцената“, казва за тетеатралния римейк на Ромен Ролан режисьорът Владимир Люцканов.
 
„При представянето на Кола Брьонон в София, представлението направи впечатление на публиката със своята театралност, приказност противоречива на реалността ни. Аз искам да живея в такава приказка, не бедната скептична, на която сме свидетели сега.“
 
„Ние сме изключително благодарни и радостни, че именно постановка на Младежки театър София е избрана за пилотна на сцената на Драматичен театър Пловдив. И за да споделим радостта на режисьра, искаме да Ви приведстваме на откриването на 15-тия есенен международен театрален фестивал „Сцена на кръстопът“. каза пред журналисти един от основнките организатори Пенка Калинкова.

За автора

Вашият коментар