Сцена на кръстопът – „Когато гръм удари“ на 11 септември

Стайко Мурджев е най-младото попълнение на Драматичен театър Пловдив, който също е част от предстоящия театрален фестивал „Сцена на кръстопът“. Той е режисьор на постановката „Когато гръм удари“, поставена по мотиви на Яворовото произведение. И въпреки, че от една страна се отдалечава от съдържанието на пиесата, основните мотиви и проблеми, които се поставят се запазват.
Творбата на Яворов е само трамплин, опорна точка за градежа на цялото представление. Текстовете на Чехов и Достоевски, поставени в една екзотична и различна рамка, съчетани с Яворовите мотиви, отразяват свободното и модерно, адекватно за нашата действителност.
 
„Нашата цел е да преведем на съвременен език тази класическа пиеса – проблемите, взаимоотношенията и вътрешните схеми на общуване.“, това казва за своето творение Стайко Мурджев.
"Ние няма да ви разкриваме изцяло съдържанието и структурата на това новаторско представление, но ще споделим с вас една малка тайна – публиката ще има удоволствието да бъде част от него – веднъж като изискван съдник, друг път като неканен гост, но винаги като нужен коректив.
 
Постановката на „Когато гръм удари“ с режисьор Стайко Мурджиев ще бъде поставена на 11 септември (неделя) от 19:00 часа в Драматичен театър Пловдив.
Участват: Петя Силянова, Юлиан Балахуров, Симеон Алексиев, Димитър Димитров, Мариана Йотова, Елена Атанасова, Венелин Методиев
 
 

За автора

Вашият коментар