Гласувай за най-доброто мнение, свързано с мигрантите в Европа

Само преди няколко седмици стана ясно, че България е на предела за прием на бежанци. Случващото се в Сирия отпуши бежанска вълна към страната ни, а от някой медии дори прозвучаха гласове: “По-добре Сирия, отколкото тук”.

Мигрантите, а още по-малко бежанците в България, са сякаш непозната тема за българското общество. А на фона на дискусииите за напускащите страната ни българи, сякаш звучи парадоксално, че има хора, които всъщност “бягат” към България.

Темата за мигрантите, живеещи в България, е толкова непозната в обществото, че дори е трудно да се определи какво е отношението на българите към чужденците, мигриращи към страната.

В същото време Европейската комисия се опитва да създаде позитивен имидж на миграцията в Европейския съюз, наблягайки на многообразието на култури, приноса на мигрантите към икономическото развитие и други позитивни аспекти.

Как всъщност обаче младите хора в Европа виждат мигрантите?

Какъв по-добър начин за тяхното мнение от плакат, фотография, видео. В динамиката на днешното време изображенията могат много по-лесно да ни провокират или заинтригуват. Ако и вие искате да провокирате себе си и си задавате въпроса “Какво е миграцията за мен?”, веднага се насочете към следния линк!

До 9-ти октомври Европейската комисия е отворила публично гласуване за избор на най-доброто представяне на миграцията в Европа.

Конкурсът “Мигрантите в Европа” е в своята финална фаза и сега е времето да гласувате за тези произведения, които успеят да ви провокират да се замислите над тази отдалечена от ежедневието ни тема. Освен всичко останало, произведенията на младите творци са изключително креативни и въздействащи.

Те са студенти от областите изкуствата, комуникации и медии от цяла Европа. 

Вижте страхотните плакати и видео и гласувайте за най-доброто от тук!

Вашият коментар