И Джаред Лето спечели „Оскар“

Тазгодишните „Оскари”, 86ти подред, отново пропуснаха да наградят касовия актьор Леонардо ди Каприо, но не подминаха неотдавна изгрялата в киното звезда Джаред Лето. За филмът “Dallas Buyers Club” Джаред грабна Оскар за най-добър актьор в поддържаща роля.

Джаред Лето е всеразвит талант в обастта на музиката и киното. Имайки предвид ролите му във филми като „Боен Клуб”, „Американски психар”, „Реквием за една мечта” и „Луди Години”, той доказва качествата си на невероятен актьор. Филмите са изключително престижни и оценени високо в най-голямата селектирана търсачка за света на киното – IMDb.

Ако мога да отворя скоба, бих поговорила малко за качествената му роля във филма „Реквием за една мечта” (Оценка: 8,4 IMDb). За да влезне в ролята на момче, зависимо от наркотиците, Джаред Лето живее няколко седмици по улиците на Ню Йорк, усещайки мизерията, мръсотията и гнусотата, до която те довеждат наркотиците. От ролята на Хийт Леджър – Жокера, който също се подлага на самоизолация и умишлено травмиране, за да успее да изиграе ролята, а след изпълнението й той не успява да възстанови психическите и емоционалните си травми и се самоубива, знаем, че да се превъплатиш в образа на героя си е доста трудно, но по трудно е и излизането от ролята. След заснемането на филма, Лето се мести в Португалия, където да възстанови емоционалното си състояние.

Джаред Лето е и вокалист, китарист и текстописец на американската рок група 30 Seconds to Mars, които тази година (2014) ще свирят на ежегодния фестивал Sofia Rocks на 6 юли рамо до рамо със знаменитите The Offspring.

Джаред Лето бързо стана любимец на публиката с оригиналния си почерк в музиката, правеща я пристрастяваща за феновете му. А актьорските му роли са повече от забележителни. Красотата на актьорската му игра е чувствителна, олицетворяваща неизмеримото количество от качества на човешката природа. Един определено заслужен Оскар.

Джаред Лето е роден през 1971 година в Боузър сити, Луизиана. Завършва средно образование във Вашингтон, а след това записва изобразително изкуство в Университета по изкуствата във Филаделфия. В Ню Йорк изучава и визуални изкуства, където развива интереса си и към актьорското майстортво. Джаред Фостър е носител на наградите Оскар, Златен Глобус и награда от Асоциация на филмовите критици. Има общо 26 награди и 11 номинации.

За автора

Вашият коментар