Изпратиха Иван Тотев и Пловдив 2019 с бурни аплодисменти след защитата на кандидатурата

С бурни аплодисменти приключи защитата кандидатурата на Пловдив за "Културна столица на Европа 2019". В сградата на Министерството на културата се изредиха и 8-те участници от София, Варна, Пловдив, Бургас, Русе, Велико Търново, Габрово и Шумен, които през последните 2 години подготвяха своята кандидатура за това престижно звание.

Пловдивската група от интелектуалци, водени от кмета на града инж. Иван Тотев, излязоха последни от залата след 1 час и 15 минути защита. Обнадеждаващото е, че пловдивчани бяха изпратени с аплодисменти от залата. 

"Виждах едни засмени лица и много възхитени хора, когато чуха нашата презентация", похвали се Манол Пейков собственик на издателство "Жанет 45" и част от презентационния екип.

"През цялото време журито ни слушаше с огромно внимание и попиваше всичко, което казвахме за града си, за нашите идеи, за цялата ни подготовка и развитие. Може да е нескромно, но мисля че се представихме великолепно и най-много се радвам, че успяхме заедно да извървим този път. Доволни сме. Чакаме утрешния ден, в който от 16:30 часа ще разберем решението на журито", сподели пред mediacafe.bg Манол Пейков.  

Утре, 12 декември, ще стане ясно кои градове преминават първата пресявка. Смесено жури специалисти от България и Европа – с мнозинство на чуждите оценители – ще реши дали Пловдив и останалите градове са достойни да продължат борбата. Обикновено във втория кръг преминават 2 или 3 града. Крайното решение кой град е столица на културата за 2019-а година ще се вземе в края на 2014-а година.

Вашият коментар