НАРД продължава кампанията в помощ на пострадалите в Варненско

Пунктове за помощ на пострадалите във Варненско и Добрич са открити в Пловдив, София, Асеновград, Карлово, Пирдоп, Русе и Добрич, съобщиха от Националния алианс за работа с доброволци (НАРД). На място се събират дарения продукти от първа необходимост за пострадалите – пакетирана храна, спално бельо, хавлии, санитарни и почистващи материали – тоалетни хартия, дамски превръзки, дезинфектанти и др. Те ще са отворени до 25 юни. Ето и подробности къде са пунктовете, в които може да помогнете на пострадалите в регионите на Варна, Добрич, Търново, Чавдар, Златица, Мирково, Църквище,  Карлиево:

Пловдив, офис НАРД, ул. Петко Каравелов 28 А – от 8:00 – 18:00ч.
Пловдив, офис Народна Библиотека "Иван Вазов" – от 8:00 – 20:00ч.
Асеновград, Градска Библиотека – от 8:00 – 18:00 ч.
Карлово, Общинска Библиотека – от 8:00 – 18:00 ч.
Пирдоп, Нардно Читалище – от от 8:00 – 18:00 ч.
София, Фондация "Стефан Нойков" -информация в сайта на организацията

Русе – Сдружение Център Динамика, ул. Панайот Хитов 9

Добрич – Фондация Ръка за помощ, ул. ул. "Отец Паисий" 16

Екипите от доброволци на НАРД ще разпределят, комплектоват  и доставят даренията. Апелираме към граждани и фирми, които могат да осигурят транспорт на вещите и продуктите, да се свържат с Мария Шишкова  от Национален алианс за работа с доброволци, за да се координират с нея. Телефон за връзка: 0887/ 469 769.

Молим гражданите, които искат да дарят вещи, да имат предвид следното:  даренията трябва да са добре пакетирани /в подходящи запечатани пликове/, за да не бъдат наранени при транспортирането, задължително е наличието на надпис, етикет, оказващ точното съдържание на пакета. Не се приемат нетрайни хранителни продукти и такива, нуждаещи се от  специално съхранение.

 

Вашият коментар