На 1 декември ще бъдат запалени светлините на Коледното дърво в Пловдив

Красивото Коледно дърво на пл. „Стефан Стамболов“ № 1 ще грейне в пълния си блясък на 1 декември, петък в 18.00 часа. За първи път,елхата с височина около 13 метра е поставена в центъра на покрития фонтан. Масивният подиум  ще бъде използван за концертни изяви по време на предстоящите Коледни и Новогодишни празници и със сигурност ще се превърне в любимо място за снимки на пловдивчани и гости на града.

В атракция се превърна и фотографирането до  дървото и пейката с мартеници на 1 март, както и сред огромните великденски яйца, които бяха изрисувани от пловдивски художници и разположени в тревните площи пред общинската администрация. Традицията ще продължи и през пролетта.

На 1 декември в 18 часа, най-напред пловдивчани ще чуят три прекрасни изпълнения на децата от хор „Детска китка“ при Общински детски комплекс – Пловдив с диригент Яна Делирадева, които наскоро честваха своя 70-годишен юбилей и 50 години творческа дейност на главния диригент и създател проф. Златина Делирадева.

Те ще изпълнят: „Рождество“ по музика на Андрей Дреников и текст на Димитър Спасов, песента „Тиха нощ, свята нощ“ по музика Франц Грубер и обичаната от малки и големи„Jingle Bells“. С два тематични танца ще се включат и най-малките танцьори от Фолклорен ансамбъл „Дилянка“ с художествен ръководител Мария Кьосева, които също празнуваха 25 години от създаването си и 50 години творческа дейност на Мария Кьосева през 2017-та. След „Джиновски камерен танц“ и „Коледно веселие“, децата ще поканят всички желаещи да се включат в общото хоро. Вечерта, както подобава ще завърши с празнични илюминации.    

Вашият коментар