Огнен ад в центъра на Лондон. Има десетки жертви (ВИДЕО)

Кошмарът в Лондон, който продължава вече няколко часа на 27-етажния небостъргач е на път да се срути, съобщава "Дейли мейл"

До 600 души може би са се намирали в сградата в момента на избухване на огъня в сградата Grenfell Tower, сочат данни на местните власти

Пожарникарите продължават да се борят с огнената стихия и да изведат блокираните в сградата хора. "Множество“ хора са загинали при пожара в 27-етажната жилищна сграда в Лондон. Това потвърди началникът на Лондонската пожарна бригада Дани Котън, цитиран от AFP. „Има множество смъртни случаи. Не мога да потвърдя броя им в този момент поради размера и сложността на сградата", обясни Котън.

Ужасяващият инцидент във високата сграда Grenfell Tower, построена през 1974 г., в западен Лондон стана в ранните часове на деня. Попървоначална информация взрив в един от апартаментите е предизвикал огъня. Все още не е ясно дали става въпрос за газова бутилка или нещо друго. Според очевидци ситуацията е изключително трудна.

"Видях да горят хора". Това заяви свидетел на пожара. Друг свидетел на трагедията посочи, че е видял как хора скачат от балконите и прозорците на високата сграда. "Алармените системи не се задействаха", допълни мъжът. „Можем да потвърдим, че след инцидента приехме 30 пациента в общо пет болници в Лондон“, заяви представител на столичните служби за спешна помощ, като добави, че повече от 20 линейки, както и "екип за реагиране в опасни зони" са изпратени на мястото на инцидента.

Над 200 пожарникари се борят с огнената стихия, която започва от 2-я етаж на сградата и продължава до покрива./блицпространствата и индустриалните зони за изявите в бийтбокса и брейкинг.

Какво казват очевидци

Репортер на Би Би Си предаде от мястото, че практически цялата сграда е обхваната от огън и има риск тя да рухне. По думите му полицията е отцепила района и се опитва да държи тълпата надалеч поради опасността от срутване на сградата.

Виждаме как падат отломки от сградата, чуваме гърмежи, чуваме звук от чупещи се стъкла, предаде репортерът.

Водещият  Джордж Кларк разказа в ефира на Radio 5 Live, че видял как на горните етажи някой маха с фенерче. По думите му очевидно не всички хора са се измъкнали от сградата.

Кларк каза, че стои на 100 метра от сградата и целият е покрит с пепел.

Друг очевидец тим Дауни разказа пред Би Би Си, че сградата практически е изгоряла отвътре.

В социалните мрежи хора пишат, че над сградата се издига висок стълб черен дим и се чува трясък, като че сградата започва да рухва.

Снимки: DailyMai

За автора

Вашият коментар