Освежиха парк „Сърнена гора“ в Кършияка

Администрацията на район „Северен“ и служители на „Градини и паркове“ се включиха в акция по облагородяването на парк „Сърнена гора“.

След като бяха възстановени счупените пейки, те бяха боядисани в свежи цветове-зелено, жълто, синьо и червено. По желание на жителите в квартала  с около 100 кв.м бе разширена съществуващата площадка в парка. Тя отговаря на съвременните изисквания за качество и безопасност,като е обособена за възрастова група от 0 до 3 и от 3 до 12 години.

Положена е ударопоглъщаща настилка в два цвята – зелено и червено. За малчуганите са изградени 3 нови придобивки – комбинирано детско съоръжение, въртележка и клатушка. Стойността на инвестицията от страна на района е в размер на 23 хиляди лева. Предстои и възстановяването и на чешмата в парка.

„С новите придобивки имаме още едно приятно място, където децата ще се отдадат на забавление и весели игри. Правим всичко това малчуганите да играят със свои връстници и да прекарват свободното си време в една добра атмосфера. С облагородяването на парк „Сърнена гора“ жителите на „Северен“ ще разполагат с още един прекрасен кът за отдих“, каза кметът на района Стоян Алексиев.

Вашият коментар