Парк „Рибница” с нова детска площадка

Нова детска площадка, отговаряща на всички необходими критерии за безопасност, беше открита в парк „Рибница”. Тя разполага с отлични условия за игри и забавления на децата.Обособена е за възрастова група от 0 до 3 г., от 3 до 12 г., както и за деца в неравностойно положение.

На площадката са разположени 3 комбинирани съоръжения: двойна люлка, две въртележки, клатушка и две самостоятелни люлки. Новият обект се намира на приятно сенчесто място и разполага с площ от 550 кв. м.

На цялата площ е положена ударопоглъщаща настилка в два цвята-зелено и червено.Настилката е пригодена да предпазва малчуганите от травми, а всички съоръжения са сертифицирани и съобразени с изискванията на Европейския съюз за качество и безопасност.

 „Като пето поколение кършиякалия познавам добре парк „Рибница”. Израснал съм в него като малък, сега като родител често водя моите деца тук.Затова искам той да се превърне в едно прекрасно място за отдих както за младите семейства с деца, така и за възрастните хора”, разказа районният кмет Стоян Алексиев.

Освен новата детска площадка, в парка са поставени 13 броя пейки, изградено е ново осветление, а плановете на районното кметство са да обогати парка с още зеленина и облагородяване на алеите.

За автора

Вашият коментар