СНИМКИ: Хиляди пловдивчани си вдигнаха наздравица на Главната за Пловдив – Европейска столица на културата

Хиляди пловдивчани се бяха събрали на 500-метровата маса и прави по Главната улица „княз Александър Батенберг“, за да изпият по чаша вино и да се поздравят за победата на Пловдив в напреварата за Европейска столица на културата 2019. Кметът Иван Тотев поздрави пловдивчани от Римския стадион с кратка реч. Той заяви, че това е голям успех и е исторически момент за града.

„На Римския стадион са се почитали само победителите, не е имало второ или трето място. Ние обаче ще уважим нашите конкуренти и ще работим заедно с тях за да представим успешно цялата страна – както със София, Варна и Велико Търново, така и с останалите – Бургас, Габрово, Русе, Шумен, а и цялата страна“, добави Тотев. След неговите думи пловдивската опера и тенорът Иво Михайлов изпълниха "Наздравица" от Травиата на Верди.

500-метровата маса от картонени материали, които се рециклират, бе опъната от Римския стадион до пл. „Стефан Стамболов“. Организацията включваше единствено безплатно вино, като бяха осигурени около 1 тон от напитката.

Вижте снимки:

За автора

Вашият коментар