Серия от 9 спектакъла в цялата страна в помощ на пловдивския Драматичен театър

Поредица от музикални и театрални представления ще помагат за възстановяването на изгорялата сцена на Драмата в Пловдив. В импровизираното „турне“ се включват 11 театрални и оперни трупи, както и Симфониети на Видин и Враца. Кампанията „Артисти за артисти“ се организира от Министерството на културата и Съюза на артистите в България. След края на спектаклите ще бъде направен и публичен отчет за изразходването на финансите.

Серията представления започва на 29 септември в Габрово. Местната куклена трупа ще изиграе „Приключение в парка“ в Салона на театъра от 11 часа. Русенската филхармония е подготвила празничен концерт на 1 октомври от 19 часа в Концертната зала в дунавския град. До края на ноември предстоят и спектакли в Бургас, Габрово, Русе, Плевен, Враца, Стара Загора и Видин.

В кампанията тепърва могат да се включват и други културни институции със собствени продукции. Зрителите ще разпознават благотворителните спектакли по специалния стикер в програмата(на снимката).

Благотворителната кампания на Министерството на културата в помощ на пловдивския театър цели да събере средства за възстановяване на щетите от пожара, който унищожи голямата сцена в средата на август.

Ето и програмата за благотворителните представления към момента:

Предстоящи представления:

ДКТ – Габрово, Салон на театъра – 29 септември, 11.00 ч. ще се играе представлението „Приключение в парка”;

Държавна опера – Русе , Концертна зала „Филхармония” – 1 октомври, 19.00 ч. – Празничен концерт;

Държавна опера – Бургас – 8 октомври, 19.00 ч. – представяне на операта „Графиня Марица”;

ДТ „Рачо Стоянов” – Габрово – 15 октомври, 19.00 ч. – премиера на „А майка ми в Ямбол…” („Двубой”) – по Иван Вазов;

ДТ „Сава Огнянов” – Русе, Голяма сцена – 18 октомври, 19.00 ч. – „Милионерът” от Йордан Йовков;

ДКТ „Иван Радоев” – Плевен – 22 октомври, 19.00 ч. – представление „Последният полов атлет”;

Симфониета Враца, Градска концертна зала – Враца – 24 октомври, 19.00 ч. – симфоничен концерт с диригент Д. Панов и гост-солист Павел Минев – цигулка;

Държавна опера – Стара Загора, Камерна сцена фоайе на Операта – 6 ноември, 19.00 ч. – втора премиера на операта „Дидона и Еней”;

Симфониета Видин, Зала „Филхармония” – 7 ноември, 18.00 ч. – концертно изпълнение на оперетата „Царицата на Чардаша”.

Вашият коментар