Срамно! Вандали надраскаха обновената сграда на „Младежкия хълм“ (СНИМКИ)

"Ако някои хора се опитват да правят нещо позитивно и да влагат сърце и душа в това, то има и такива, които знаят само да се подиграват с работата на първите…"

Бившият Младежки дом на добре познатия и обичан "Младежки хълм" под тепетата бе вандалски поруган миналата вечер с грозни надписи, научи mediacafe.bg. От година и половина сградата е облагородена и приведена в приличен вид, след като близо 8 години тя не функционира по предназначение.

Днес проектът Спортно-учебен център „Младежки хълм“ ангажира свободното време на младите хора  за създаването на екологични, образователни и спортни съоръжения, както и за осъществявнето на постоянни събития, състезания и учебни посещения за активен спорт на открито, лагери за деца и младежи, развитие на неформалното екологично образование и създаване на практически навици и умения за местните подрастващи и гостите на Пловдив.

Постройката дълго време бе част от Общински Детски Комплекс – Пловдив, построена в началото на 80-те години (1982) на миналия век, криейки в себе си стотици спомени. От 2011-та година тя не функционираше оставена на произвола, като ненужна и стои заключена. За каузата се заемат двама младежи Антон Тодоров и Георги Влайков, които през последната година влагат огромен ресурс, време и труд, за да върнат живот на бишия Младежки дом. 

Идеята на двамата ентусиасти е да създадат Детски град под самия Младежки хълм. В тази идея е включено изграждането на детско селище, което да привлича най-малките заедно с железопътното влакче, което в момента е в движение. Детското селище ще се развива и командва изцяло от младежи  ще развива обпособена младежка зона (с екологични, спортни, учебни пространства) в градска среда.

Тази година те бяха избрани за подкрепа със средства за облагородяване от Сдружение "БГ Бъди Активен", като всички пари отиват изцяло за ремонта на сградата. Всеки уикенд стотици деца и семействата им посещават именно това място, което е с голяма зелена площ, а само преди няколко дни Move week построи там своята сцена, за да направи открито пространство за игра и създаде кампания за опазване на града, като едно по-чисто място. 

За съжаление обаче винаги ще се намери някой, който да развали всичко направено до този момент. Жалко!

ОЩЕ ИНФОРМАЦИЯ ЗА МЛАДЕЖКИ ДОМ И СНИМКИ ОТ САМИТЕ НАЕМАТЕЛИ НА СГРАДАТА МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК

Вашият коментар