За уискито и чая в поредното събитие на „Лято в Капана”

„Силата на идеално съчетаните вкусове“ е името на поредното събитие в програмата на „Лято в Капана“. На 30 юли, четвъртък, от 20:00 ч. на ул. Абаджийска  пред уиски бар „СандъкЪ“ ще се срещнем с двама водещи експерти на две тематични места в Капана, разделени само от една стена. 

Ще си говорим за две напитки, носещи в себе си много история, традиции и култура.Една отворена дискусия, в която ще разберем много и ще научим много, не от кой да е, а от двама доказани експерти в своята сфера  – Гаро Узунян и Адриан Кумбилиев.

Гаро Узунян е един от учредителите на BulgarianWhisky Academy- BGWA /официален партньор на EdinburghWhisky Academy, Scotland/. Той е първият български автор на уиски тематика- създател на книгата „Уиски Хроники“, независим експерт, собственик на Уиски барСандъкЪ, организатор и завладяващ презентатор. Наред с търговските си  и обществени дейности, професионално се занимава и с популяризиране на уиски културата в страната ни.

След разговор с него, драм  уиски вече никога не  е просто поредното питие, а се превръща в едно съвсем ново приключение в необятния свят на “течното злато”.

Адриан Кумбилиев е собственик на Чаена Къща Пловдив, един от най- утвърдените чай сомелиери в града на тепетата /и не само/. Адриан е израснал буквално сред чаени плантации, които възпитават у него любовта и постоянната жажда за усъвършенстване познанията за чая. Той ще ви запознае с традициите в чая, вкусовите качества и усещанията, които създава.

Двамата заедно ще ни разкрият силата на идеално съчетаните вкусове и елегантността на истинските напитки.

Събитието се осъществява с финансовата подкрепа на Община Пловдив и е част от програмата на „Лято в Капана“. Организатор е „Библиотеката за Идеи и Събития“, входът е свободен.

Вашият коментар