Академик Пловдив с пета поредна победа в Балканската лига

Академик Пд триумфира с петата си поредна победа в Балканската лига и продължава да бъде единственият отбор в групата с пълен актив. Пловдивският тим надигра гостуващия TFT Скопие с 80:75 /14:16, 22:18, 20:13, 24:28/ в равностоен мач, в който не показа най-доброто, на което е способен, но спечели с опит и класа. Македонският тим показа много добра игра и коренно различно лице в сравнение със загубата си от Берое преди два дни. 

Гостите започнаха добре и поведоха със 7:2, но Академик бързо изравни играта и резултата. Все пак македонският тим спечели първата четвърт с 2 точки аванс след грешка на домакините. Към средата на втората четвърт TFT увеличи преднината си на 7 точки с добра защита и тройки на Хортън и Харис. След взетото от старши треньора Йордан Янков прекъсване, пловдивският тим разнообрази действията в нападение и бързо обърна до 32:27 със серия от 13:1. Гостите обаче почти догониха съперника до почивката, на която Академик се оттегли с 2 точки аванс.

Третата част протече равностойно, като Академик поддържаше аванс от 5 точки. В края на четвъртината домакините дръпнаха с 9 след точни наказателни удари и тройка на Николай Титков. Тройка на Вуцица вдигна 10 точки разлика 7 минути преди финалната сирена, но гостите не позволиха съперникът им да се откъсне. 1.50 минути преди края те стопиха половината от пасива си, но в крайна сметка Академик показа класа и опит и се поздрави с крайния успех.

Николай Николов бе най-полезен за победителите със 17 точки, Вуцица и Титков добаввиха по 13. Тайрън Харис бе най-резултатен за гостите с 24 точки, Ландриус Хортън добави 18, Лахлан Андерсън – 15.

Вашият коментар