Стартира нова кампания за саниране в Пловдив

Кметът Здравко Димитров обяви днес старта на проект по ОП „Региони в растеж“ за санирането на пет жилищни сгради в Пловдив

Проектът  „Подобряване на енергийната ефективност на многофамилни жилищни сгради в град Пловдив – I Етап“ е на стойност над 3 млн. лева, а началото бе дадено пред блока на булевард „България“ 196.

 „Започваме изпълнението на проекта, който трябва да завърши до юли 2023 година. Искам да пожелая на строителите да работят бързо и качествено“

Заяви при откриването на строителната площадка кметът.

Заместник-кметът по строителство Пламен Райчев допълни, че на обекта, с който стартира изпълнението, ще бъдат извършени доставка и монтаж на топлоизолация от минерална вата (каменна) 10 см по всички външни стени, доставка и монтаж на XPS 8 см по цокъл, подмяна на дограмата на сградата с PVC двоен стъклопакет, полагане на топлоизолация на покривната плоча и доставка и монтаж на два пласта битумна хидроизолация, вторият с посипка.

В проекта са включени още 4 жилищни сгради – на улица „Иван Гешев“ 30 в район Западен, на булевард „България“ 47-49, булевард „Васил Априлов“ 83-91 и на улица „Жеравна“ 1-3 в район Източен. За всички има сключени договори с изпълнителите и се очаква издаването на разрешение на строеж, за да започне работа и по останалите позиции на проекта.

Вашият коментар