“Белгийският крал”, “Кънингам” 3D и “Прегоряла ерес” днес на София филм фест

Lucky Дом на киното очаква почитателите на хубаво кино тази събота с три предложения на София Филм Фест. От 16:15 часа можете да гледате с ВХОД СВОБОДЕН копродукцията на Белгия, Холандия и България – “Белгийският крал”. Режисьорите Бросенс и Удуърт забъркват пародия на документален road movie, в който един спящ крал се събужда за реалния свят.

От 18:30 часа е началото на  “Кънингам” в 3D формат. Мърс Кънингам е култова фигура в жанра на съвременния танц. Сътрудничеството му с композитора Джон Кейдж и визуалния артист Робърт Раушенбърг се превръща в основна движеща сила за драматичните промени в танцовото изкуство от средата на миналия век. Кънингам отказва да го наричат „авангарден“ или да му слагат какъвто и да било етикет. „Аз не го обяснявам. Аз го правя“ – казва той. Този филм демонстрира неговите постижения.Режисьорът Ала Ковган събира последното поколение от танцьорите на Кънингам, които представят най-добрите образци от неговия репертоар.Прекрасно заснет в 3D, този филм представя творбите му по невиждан досега начин.

Късната прожекция в 20:30 часа е на “Прегоряла ерес”, копродукция на Великобритания и Италия. Светът на изкуството се сблъсква с подземния свят в този елегантен и еротичен нео-ноар трилър. Джеймс Фигерас е неустоимо чаровен критик, който започва връзка с привлекателната и провокативна американка Беренис Холис. Той е класически антигерой, който прикрива амбицията си с чар, докато тя е обикновена туристка в Европа, която се наслаждава на възможността да се представя за каквато си иска. Двамата любовници предприемат пътуване до езерото Комо, където гостуват в разкошното имение на влиятелния колекционер Джоузеф Касиди, който им разкрива, че е покровител на нашумелия художник Джеръм Дебни. Касиди има само едно желание: той иска Джеймс на всяка цена да открадне шедьовър от студиото на Дебни.

Билети на касата на касата на LUCKY Дом на киното (Понеделник – Петък: 16 – 21 часа, Събота – Неделя: 10:30 – 21 часа) и онлайн на boxoffice.bg.

Цена на билетите: 8лв; студенти, ученици и пенсионер – 6лв. Карта за 5 прожекции: 35лв.

Във връзка с пандемията от Covid – 19 са изпълнени всички изисквания за безопасност на Министерство на здравеопазването – максималната запълненост на залите ще бъде до 50%, а билети ще се продават през място.

За автора

Вашият коментар