Бербатов се срещна с футболен Пловдив

Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов се срещна с футболните клубове и фенове в Пловдив.

Предизборната си кампания започна от Пловдив, където се видя с кмета Здравко Димитров на неформален разговор в общината. След излизане от срещата Бербатов коментира, че са обсъждали с градоначалника не само спорни теми.

Бившият капитан на Националния отбор се видя също с привържениците на „Ботев“ и „Локомотив“, „Спартак“, а последната му визита бе на стадион „Марица“, единственото място, на което се допуснаха медии.

Бербатов излезе от автомобила си въодушевено посрещнат от най-малките футболисти в детско-юношеската школа, както и от собственика на „жълто-сините“ Христо Христов, който също е кандидат за президент на БФС.

Целта на поредицата от срещи на бившата звездна девятка на Манчестър Юнайтед е да се види с футболните клубове и да изслуша техните проблеми и искания в спокоен диалог, „за да може да стартира тази промяна, за която всички говорим“, както се изрази самият той.

Бербатов сподели, че дори и да е мислил за основните точки от плановете му какво ще направи, ако бъде избран за президент на БФС, важно е да бъдат изслушани лично и клубовете. Той е категоричен, че тези срещи са важни, за да може, ако нещо му убягва, да го чуе от първа ръка, както и да разбере дали клубът има проблем или е доволен с положението, в което се намира.

„Феновете също са част от футболната гилдия, така както са треньорите и футболистите. Те имат право да кажат какво се случва, накъде вървят нещата, тъй като в крайна сметка са хората, които страдат, ако щеш най-много, покрай тази игра.“, каза още Бербатов.

Все още се прави програмата с посещения и в другите градове, през които ще премине бившият футболист, като може би ще продължи с Благоевград, а след това софийска област. „Но ние сме тръгнали и няма спирка, уважението е важно и затова съм тук“, приключи изказването си една от гордостите на българския футбол.

За автора

Вашият коментар