„Биг Бенд Пловдив“ и „Духов оркестър Пловдив“ с безплатни концерти на любими пловдивски места

„Биг Бенд Пловдив“ и „Духов оркестър Пловдив“ ще зарадват пловдивчани и гости на града с безплатни концерти по повод предстоящите празници на сцени, разположени в районите Централен, Западен, Северен и Тракия. Като своеобразен музикален фон, изпълненията им ще звучат и в допълнение на предстоящия Коледен базар на пл. „Централен“, който започва на 17 декември.

„С инициативата си, отдел „Култура, археология и културно наследство“ на община Пловдив цели да създаде празнично настроение на пловдивчани и да даде възможност на повече хора да се докоснат до прекрасните изпълнения на две от пловдивските музикални емблеми“, коментира заместник-кметът Пламен Панов.

„Биг Бенд Пловдив“ е създаден в началото на 2000-та година. Изцяло съставен от професионални музиканти, бендът бързо се превръща в една от музикалните емблеми на Пловдив. Основател, ръководител и диригент на оркестъра е Николай Гешев. Лесно разпознаваем, темпераментен на сцената и много обичан от своята възторжена публика – така най-кратко може да се опише присъствието на Биг Бенда. В годините на своята дейност (вече 21), Биг Бенд „Пловдив“ е осъществил многобройни концерти из цялата страна. Участник е в джаз фестивали, музикален домакин на тържествени церемонии, неизменен участник във всички значими национални чествания в Пловдив и празнични програми по повод Великденски и Коледни празници, 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, 6 септември – Ден на Съединението на България и Празник на Пловдив и други. Това са само част от проявите на Биг Бенда. Репертоарът им е изключително широк – от класически джаз до съвременни латино и поп изпълнения. Оркестърът има осъществени множество проекти с почти всички изявени джаз и поп изпълнители в България. От няколко години си партнира на сцената и с талантите на „Арт Войс център“ с ръководител Руми Иванова.

„Духов оркестър Пловдив“, отново с ръководител и диригент Николай Гешев, е носител и продължител на богатите музикални традиции на жанра в града. Градският духов оркестър е емблематична формация за Пловдив в продължение на повече от 40 години. Оркестърът е закрит през 2000 г. поради липса на средства за издръжка, но през 2007 г. са направени постъпки за възстановяването му и оттогава той отново неизменно радва пловдивчани с богатия си репертоар и прекрасно звучене.

Вижте кога и къде са концертите:

Концерти „Биг Бенд Пловдив“

18.12   пл. „Стефан Стамболов“, начало 16:00 ч.

19.12   пл. „Стефан Стамболов“, начало 16:00 ч.

20.12.  Район Тракия – „Парк 2019“, начало 18:00 ч.

21.12   пл. „Стефан Стамболов“ , начало 17:00 ч.

22.12   Район Западен,  до елхата в новия парк, начало 18:00 ч.

26.12   пл.„Стефан Стамболов“, начало 12:00 ч.

Духов оркестър Пловдив

17.12   пл. Централен, начало 17:00 ч.

18.12   пл. Централен, начало 12:00 ч.

19.12   пл. Централен, начало 12:00 ч.

23.12   Район Северен до Новотел Пловдив, към Пешеходния мост, начало   17:00 ч.

За автора

Вашият коментар