Четем поезията на 10 държави в Малката базилика

Четвъртото издание на Международния фестивал на поезията Орфей- Пловдив ще се проведе от 13 до 15 май в Малката базилика.

В него участват 12 автори от 9 страни: САЩ, Индия, Испания, Израел, Мароко, Румъния, Молдова, Северна Македония, Албания и България.

Мултиезичният сайт на фестивала www.orpheus-plovdiv.eu вече е обновен с творбите на почти всички участници в тазгодишното издание. Те са публикувани на роден език и в превод на български и на английски. В сайта ще откриете и Програмата за всички събития в тазгодишния фестивал.

Заради ситуацията със световната пандемия от COVID-19, организаторите от фондация „Пловдив ЛИК“ подготвят за втора година живо излъчване на двете основни фестивални събития – церемонията по откриването на 13 май от 18 часа в Малката базилика на Пловдив, и церемонията по награждаването и финалното четене на 14 май по същото време. Те ще могат да се гледат чрез live streaming поради ограничения брой места заради пандемията.

Проектът „Международен фестивал на поезията Орфей – Пловдив“ е творчески продукт на фондация „Пловдив ЛИК“. С четирите си издания досега той събира в Пловдив, най-стария жив град в Европа, 55 поети от 20 страни.

За автора

Вашият коментар