Да помогнем: Пловдив има нужда от закупуване на шоков фризер

Пловдивчани с добри сърца събират средства за закупуване на шоков фризер, нужен за съхранение на реконвалесцентна плазма на преболедували от коронавирус.

До този момент единствено в София беше възможно да се извлича кръвна плазма, а до броени седмици Пловдив ще стане вторият град, в който това ще може да се случи, след като от „Бизнесът за Пловдив“ вече дариха два апарата за извличане на плазма на Центъра по трансфузионна хематология, като първият се очаква да пристигне в Пловдив след по-малко от месец.

Проблемът в случая е, че тази апаратура не е достатъчна и затова е необходимо осигуряването на шоков фризер, в който да бъде съхранявана реконвалесцентната плазма.

Същият ще бъде дарен на районния център по трансфузионна хематология, а зад благородната кауза стои пловдивчанката Нели Иванова и историята на нейния мъж, който близо два месеца и половина е бил в болница с коронавирус и в резултат на животоспасяващата плазма е успял да се излекува.

Цялата кампания е съгласувана с Д-р Соня Джевизова, Директор на кръвния център в Пловдив, а инициативата вече получи подкрепата на Лайънс Клуб Филипополис, както и на Областната управа в лицето на Дани Каназирева.

Към този момент Пловдив не разполага с подобен животоспасяващ фризер, а за закупуването на такъв е необходимо да  бъде събрана парична сума в размер на 77 200 лв.

Броени дни след началото на кампанията са набрани малко над 5 000 лева.

Благотворителната инициатива може да бъде подкрепена от всеки един човек чрез директни дарения на избрана от него сума по следната банкова сметка:

 „УниКредит Булбанк“ АД:

BG 15 UNCR 7000 152418 93 18

НЕКА ПОДКРЕПИМ БЛАГОРОДНАТА КАУЗА!

Вашият коментар