Деца изработват мартеници в Етнографския музей

Пловдивският етнографски музей организира детска работилница тази събота и неделя, като част от инициативата „Месец на децата в музеите на Пловдив“.

Всяко дете, което посети музея, ще може да си изработи мартеничка по случай предстоящия празник на 1 март – Баба Марта. Също така ще може да се включи и в другите забавните занимания, подготвени от музейния педагог, като играта „Открий експоната“, изключително интересна както за малките посетители, така и за техните родители; интересни кръстословици на теми „Коледни празници“, „Пролетни празници“ и такива, свързани с постоянната експозиция; различни работни листи на етнографска тематика; носии за оцветяване и редене на пъзел.

Освен това малките посетители ще могат да си направят кукерска маска и да рисуват на тема „Какво най-много ме впечатли в музея“. Така те ще могат да участват в изложбата, която Етнографския музей ще организира след края на месец февруари.

Входът за деца до 14 годишна възраст е безплатен, цената на билет за родител е 6,00 лв., а семейният билет е на стойност 10,00 лв.

Вашият коментар