Депутат от ИТН: „Слава-Богу в Пловдив още няма нормален стадион. Така да продължава!“

Андрей Чорбанов, новоизбран депутат от партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ потресе с изказване в социалните мрежи снощи с коментар по адрес футболен Пловдив. След победата на неговия любим Левски с 2:0 в София, професорът към Института по микробиология „Стефан Ангелов“ към БАН пожелава градът под тепетата никога да не види стадион. И ако съдим по предшествениците му в последните 30 години видимо Пловдив е най-мразен във футболен аспект. Защо ли се учудваме на изказването на професора, което е в стил стадионно-бабитски. „Голямата къща“, както бе наричан стадион Пловдив отдавна се руши, стадион „Христо Ботев“ от едно десетилетие стои на кокили и чака да бъде завършен, а по стадиона на Локомотив само преди година започнаха ремонтни дейности по две от трибуните.

Омразата към Пловдив на професора бе съпроводена и с огромен расистки скандал, наричайки ЦСКА афро-български отбор.

Ето и целия коментар на професор Андрей Чорбанов, който бе изтрит след бурната реакция на феновете на пловдивския Ботев:

„Откакто автентичното ЦСКА „умре“, боят на пловдивския Ботев ми е доставял най-голямо удоволствие. Тези Лудогорец някак си не ги броя като участници в шампионата – твърде много концентрация на пари, заигравки с властта, подпиране от съдии и БФС – все фактори, които правят липсата на състезание с този афро-бразилски отбор, странно защо наричан български.

Но с жълтите от Пловдив е друго – като се започне от всеизвестната ми любов към Пловдив, та се стигне до нафуканите фенове на отбор, за които, Слава-Богу, все още няма дори нормален стадион в Пловдив. Така и да продължава. Само Левски“.


Днес от „Клуб на привържениците на Ботев Пловдив“ (КПБП) осъдиха остро изказването на депутата и поискаха отговорност за нанесените обиди по адрес на клуба. Вече близо десетилетие феновете на най-стария клуб в страната нямат стадион и са принудени да посещават мачовете на любимия си отбор на клубната база, а лъжите на политическите партии за дострояването на „Колежа“ вървят в унисон… с изключително бавни темпо. Изказването доведе до бурни реакции във видимо болната тема за всички фенове в жълто и черно. Ето какво отговориха те на депутата проф. Андрей Чорбанов:

„Чорбанов – срам и позор!

Неуважеми господин Чорбанов, вчера си позволихте да публикувате в личния си профил в социалната мрежа „Facebook“ няколко изречения, които трудно бихме нарекли смислен текст или публикация. За съжаление, въпреки допуснатите грешки, смисълът, който сте вложили в изказването си е ясен, а коментарът ни с една дума е: Срам!!!


Срамно е „професор“ да пише неграмотно, срамно е „депутат“ да има лично отношение към който и да е български град, още по-малко към Пловдив – най-стария град в Европа и културна столица на континента през 2019г. Срамно е български депутат да се радва, че липсват нормални спортни съоръжения във втория по-големина град в България. Срамно е да сте доволен, че децата няма къде да спортуват, срамно е, че за Вас България е София. Но най-срамен е фактът, че изтрихте своята публикация във Фейсбук.

Като обществена личност и народен представил следва да можете да защитите всяко свое изказване и да застанете зад думите си – така правят достойните, интелигентни хора. Явно сред „синята публика“ такива липсват или по-скоро Вие не сте от тях. Господин Чорбанов (фамилия, която асоциираме с друг отбор, а не любимия Ви), очакваме от Вас още днес публично извинение към всички привърженици на Ботев Пловдив, а и към целия град!

Крайно време е да разберете, че сте народен представител на всички българи и да започнете да се държите като такъв. Крайно време е да разберете, че трябва да носите отговорност за думите и действията си. В тази ситуация всеки самоуважаващ себе си депутат би подал оставката си, но ние знаем, че Вие не сте такъв! А за Колежа не берете грижи – няма да оставим на спокойствие никоя дребна душица или местен тарикат, докато стадионът не бъде завършен в желания от всички ботевисти вид!

Клуб на привържениците на Ботев Пловдив“


Вашият коментар