Десет години по-късно: Ботевистите отново в опит да спасят клуба си

Поредна кампания за спасяването на любимия си клуб започнаха привържениците на „Ботев“ Пловдив. След като миналата седмица на извънредна пресконференция от Сдружение „ПФК Ботев Пловдив“ уведомиха жълто-черната общественост, че „Ботев“ е на прага на фалит и угрозата от изпадане в аматьорските областни групи е съвсем реална, феновете на клуба се мобилизираха и започнаха кампания за спасяване на 108-годишния градски спортен символ.

Футболният клуб, както и разнородните фенски организации призовават всеки, който споделя идеите на Ботевизма и любовта към „жълто-черните“, да помогне, дарявайки средства чрез специално създаденото за целта събитие в платформата helpkarma – Да живее Ботев Пловдив!

Ето какво гласи и призивът на ботевистите:

Уважаеми Ботевисти,

ПФК „Ботев Пловдив“ има просрочени задължения към фирма Рент Мениджмънт на стойност 26 мил. лева. Този дълг застрашава съществуването на нашия любим клуб.

Имаме възможност да откупим този дълг от Рент Мениджмънт за 565 хил. лева. Възможност, която трябва да използваме в максимално кратки срокове.

Затова ПФК „Ботев Пловдив“, подкрепен от верните си фенове, трябва да направи и невъзможното да продължи съществуването си на футболната карта на България!

Публиката на Ботев винаги е била символ на битката и вярата до последен дъх. Нека в този труден момент за пореден път докажем, че заедно можем да постигнем поредната си цел.

Събирането на средствата би било ясен знак към всеки заинтересован инвеститор за огромната фенска маса, която Ботев (Пловдив) притежава.

Разчитаме на всеки един от вас!

Ботев (Пловдив) е най-старият футболен клуб в България и гордост за всеки „жълто-черен“ фен. Нека заедно подпомогнем съществуването на нашия любим Клуб, носил радост на поколения пловдивчани.

Призоваваме всеки един, който милее за Ботев Пловдив и всеки футболен фен в страната, да подаде ръка и да оставим ПФК Ботев Пловдив жив!

Припомняме, че до тази ситуация се стигна, след като дълги години на привържениците на „Ботев“ се заявяваше, че клубът им е спасен и изчистен от дълговете, наследени след фалита на Корпоративна търговска банка.

След оттеглянето на Георги Самуилов от управлението на клуба и направения по-късно одит на неговото финансово състояние,  стана ясно, че това далеч не е така и „канарчетата“ са с дългове на стойност приблизително 30 милиона лева.

Голямата част от тях (26 милиона) могат да бъдат „изчистени“, ако кампанията на феновете успее да събере 565 хиляди лева, с които въпросният дълг бъде изкупен.

Това няма да реши генерално проблемите пред „Ботев“ Пловдив, но ще даде възможност на Сдружението да отхвърли надвисналата опасност и да се концентрира в следващите мерки и инициативи, с които футболният клуб постепенно да си стъпи на краката.

Коментари (1)

Вашият коментар