Десетки сигнали за паднали клони след снеговалежа в Пловдив

Над 20 сигнала за паднали клони при снеговалежа в Пловдив са постъпили до тази сутрин, съобщават от ОП „Градини и паркове“. Екипи на предприятието работят от 03:30 часа, когато са отстранили огромен клон, паднал върху пътното платно на ул. „Кукуш“.

Най-много са сигналите за „Южен“, но паднали клони има и в останалите райони. Засега не е постъпвала информация за паднали дървета. На линия са всички 7 бригади, специализирани в санитарни дейности спрямо дърветата.

Директорът на „Градини и паркове“ Веселин Козарев информира, че техника и работници почистват алеите в Цар-Симеоновата градина, „Лаута“ и в останалите паркове и градини.

Телефонът за сигнали е  032/624 301.

След нощния снеговалеж тази сутрин всички улици в Пловдив са почистени до асфалт. В 22:30 часа от базите на „Чистота“ и КМД са излезли 25 разпръсквача на сол, които са обработили всички пътни артерии в града, а в 01:30 ч. по улиците са били пуснати и 36 снегорина. В 03:50 ч. разръсквачите са направили повторна обработка със сол, включително и на вътрешнокварталните улици, където техниката е успяла да влезе въпреки паркираните автомобили, съобщават от ОП „Чистота“.

От общинското предприятие информират също, че натрупаната през нощта снежна покривка е достигнала до около 10 сантиметра, като интензивността на снеговалежа е била различна в отделните райони на Пловдив. Повече сняг е навалял в „Западен“, „Северен“ и „Тракия“, а температурите са паднали до минус 3 градуса.

От 06:00 часа тази сутрин около 400 работнички обработват пространствата около автобусните спирки, здравни и учебни заведения,  тротоари и пешеходни зони.     

Очаква се понижението на температурите да продължи. ОП „Чистота“ остава в готовност да реагира в зависимост от актуалната ситуация.

Вашият коментар