Деца с изложба на кукерски маски и рисунки в Етнографския музей

Пловдивският етнографски музей представя детска изложба на кукерски маски и рисунки на тема „Какво най-много ме впечатли в музея“, които бяха изработени по време на „Месец на децата в музеите на Пловдив“.

През февруари децата, които посетиха музея, имаха възможността да се забавляват с най-различни занимания, които бяха подготвени за тях. Интересна както за малките посетители, така и за техните родители бе играта „Открий експоната“, както и решаването на кръстословици на различни теми, попълването на работни листове на етнографска тематика, оцветяването на носии и подреждането на пъзел.

Инициативата „Месец на децата в музеите на Пловдив“ завършва с голяма изложба, която представя рисунките и кукерските маски, които малчуганите са изработили.

До 28 март всички посетители на Етнографския музей ще могат не само да разгледат детската изложба, но и да гласуват за най-добрите творби. На 30 март ще бъдат обявени имената на децата, събрали най-много гласове за първо, второ и трето място. Музеят е предвидил и две поощрителни награди.

Вашият коментар