Детският турнир по футбол се включва в каузата за Божи

Поредната футболна емоция за деца ще се проведе в нашия град. След броени часове стартира второто издание на турнира LION SUMMER CUP СВЕТОМАРКЕТ 2021.

Футболната надпревара ще се проведе на терените на Младежки спортен център, а участие в него ще вземат деца родени 2013 и 2014 година. Откриването ще започне в 8:45 часа, а мачовете ще се изиграят в събота и неделя на 28 и 29 август от 9 до 12:30 часа.


12-те участващи отбора са разпределени в 3 групи по 4, а по традиция за цялостния жребий беше поканен треньор извън школата на Лион 2017. Отборите бяха изтеглени от треньора от школата на Пловдив Сити – Димитър Станков за съответните групи, а след това и подробният график на мачове.


Турнирът е акцентиран върху каузата „Заедно за Божи“. Организаторите от Лион 2017 вярват че с обща помощ ведно с всички участващи отбори, техни родители и фенове, както и много отговорни към благородната кауза хора ще успеем заедно да допринесем за набиране на необходимите средства, с които ще се подпомогне за малкия Божидар Попов и неговото семейство да имат реалната възможност за лечение и възстановяване на 5-годишния пловдивчанин.

Както и досега, ФК Лион 2017 не може и не остава безразличен към човешката съдба. От клуба вярват, че с обща помощ и инициативност добротата отново ще надделее! Нека вдъхнем надежда на Божидар и неговото семейство, че не са сами и да не губят вяра, че ще успеят да се справят с трудните моменти. Наред с футболното мероприятие ще се опитаме да подпомогнем за 5-годишния малчуган, който сега има неотложна нужда от нас.

На място ще имате възможност да се включите в нашата благотворителна кауза и да помогнем на прекрасния Божидар, който е с аутизъм и за който има надежда за пълно възстановяване.

Клиника в Украйна прави вливки на стволови клетки. Една скъпоструваща терапия, която дава огромни шансове на това прекрасно момче, да има своето незабравимо детство. Една вливка е в размер на 20 000 лв, а при него ще са необходими около 4 вливания. „Сумата е непосилна за семейството, затова ние от ФК Лион 2017, като социално ангажиран клуб, протягаме ръка за помощ и се надяваме да успеем да помогнем на Божидар, защото искрено вярваме, че всяко едно дете заслужава да има пълноценно детство. Нека заедно покажем, че можем да случваме чудеса.“, казват от клуба.

Всеки, който желае, може да помогне финансово на Божидар и неговото семейство, като дари средства по време на двата дни от турнира в специално обособени кутии или по посочената банкова сметка:

Божидар Василев Попов

УниКредит Булбанк

IBAN BG95UNCR70001524168866

BIC UNCRBGSF

За автора

Вашият коментар