Добрата новина: Все повече градове и училища в битка за по-чиста България

Започва кампанията „Еко шампиони“, която ще се проведе сред учениците от 1 до 7 клас във всички училища в градовете Русе, Бургас и Добрич. Тя ще стартира на 29 октомври – Деня на Черно море с край 30 ноември – Европейски ден за намаляване на отпадъците.

В рамките на този един месец учениците и семействата ще събират в къщи опаковки от пластмасови бутилки за еднократна употреба от вода и безалкохолни напитки и кенове.

Учителите ще се регистрират в платформата „Рециклиращо училище“, след което ще имат възможност да използват безплатните образователни ресурси и да преподават еко уроци в клас.   


В края на периода всяко училище организира в двора пункт за предаване на събраните пластмасови бутилки и кенове. Представител на ЕКОПАК ще преброи броя на пълните чували и ще запише крайния резултат за даденото училище.

Отчитането на резултата и определянето на победител ще се случи чрез изчисляване на база формула, в която основните показатели са броя на проведените уроци, които се отчитат в платформата „Рециклиращо училище.

Учители за чиста природа!“ и събраните отпадъци, които се отчитат при извозването от училищните пунктове. Победител е училището, преподало най – много уроци и събрало най – много пълни чували с отпадъци от опаковки.   

За автора

Вашият коментар