Добрич с джаз на открито

Край артефакти от античната и ранновизантийската епоха жителите на Добрич ще послушат джаз на открито. На 30 април от 17:30 часа в музейното пространство Лапидариум с Джаз формация „Добрич“ ще се отбележи Международния ден на джаза. Датата е обявена през ноември 2011 година от ЮНЕСКО, за да подчертае ролята на специфичния стил музика в съвременния свят. Целта е този Международен ден да събере общности, школи, артисти, музикални историци и джаз любители от цял свят, за да празнуват безценното културно наследство на джаза. Отбелязва се приносът на този жанр в музиката – да съдейства по най-непосредствен начин за издигането на човешките права, равенството и толерантността. Всяка година на тази дата музиканти от цял свят отдават специално внимание на джаза – тази неуловима импровизация отвъд жанрове и стилове.

Джаз формация „Добрич“ е в състав на Атанас Атанасов – саксофон, Стоян Жеков – тромпет, Пламен Петров – тромбон, Красимир Донков – пиано, Николай Петров – контрабас, Стела Занева – ударни със специалното участие на Мартин Кръстев – вокал.  

Те са приготвили най-доброто от Joe Zawinul, Spencer Williams, Ted Snyder, Duke Ellingthon, John Kander, Cole Porter, Bobby Shew, Buddy Jonhson, Chucho Valdes.

Вашият коментар