Две каузи на фондация „За Нашите Деца” ще бъдат подкрепени от най-големите бизнес щафети в София и Пловдив, организирани от СК „Бегач”

През януари Спортен клуб „Бегач” организира конкурс за подбор на каузи за 10 свои предстоящи събития през 2022. Щастливи сме, че имаме доверието на журито, оценило 30-те подадени кандидатури и за поредна година фондацията ще получи подкрепа за дейността си чрез двете най-големи бизнес щафети в София и Пловдив.

Postbank Business Run на 05.06.2022 ще обедини спортната енергия на стотици участници с каузата ни „Дневен център – място за игри, мечти и развитие”. Събитието ще допринесе деца от 0 до 7 години с различна степен на умствена изостаналост, със сензорни и двигателни нарушения, емоционално-поведенчески проблеми и нарушения в развитието да получават стимулираща подкрепа за развитие на своите способности и силни страни, за да могат да се справят самостоятелно с основни ежедневни дейности. Миналогодишното състезание допринесе с дарение от 10550 лева за грижата в Детската ни къща за деца, лишени от подкрепата на своите родители. Регистрацията за корпоративната щафета в София е активна ТУК.

Втората кауза, която получи одобрение в конкурса на СК „Бегач”, е програмата ни за ранно детско развитие в Пловдив с мото „Пловдив – град на възможности за всички деца, която включва разнообразни дейности, съобразени с особеностите и потребностите на деца в ранна възраст с трудности и проблеми в развитието: работа с логопед, психолог, специален педагог, рехабилитатор, кинезитерапевт, социален работник, специалист ранно детско развитие по индивидуален план за работа за всяко дете. Тя ще бъде подкрепена от най-голямата корпоративна щафета и тийм билдинг в южна България – Liebherr Business Run на 2.10.2022. Това е естествено продължение на работата ни със СК „Бегач” в Пловдив, тъй като надгражда и прави устойчива подкрепата, оказана чрез Liebherr Business Run 2021, когато събитието набра 3050 лева, за да имат децата на Пловдив достъп до услуги за ранно детско развитие. Регистрацията за събитието на 2 октомври в Пловдив е активна ТУК.

Така вече осми път каузи на фондация „За Нашите Деца” ще бъдат обвързани със състезания на СК „Бегач”, получавайки не само финансова подкрепа, но възможност информацията за работата на специалистите ни с фокус ранно детско развитие и насърчаване на деца с трудности и проблеми в развитието да достигне до широк кръг хора и да се утвърди в общественото съзнание.

Спортен клуб „Бегач” вече 10 години обединява ентусиасти, за които спортът е страст и които са отдадени на идеята да популязирират и насърчават здравословния и активен начин на живот. Клубът е общност от вече 196 членове и е двигател на редица полезни за цялото общество инициативи и каузи. За десетте години, откакто действа, СК „Бегач” организира по над 15 състезания с над 6000 участници и дарява над 20 000 лева за различни каузи всяка година. По случай юбилея на клуба на пасарелния мост на София Тех Парк е разположена Публична фотоизложба 10 години „Бегач“ с фотографии от различни събития, която ще бъде със свободен достъп до края на месец март.

снимки: KrisoK Photography и https://www.facebook.com/begachsofia

Вашият коментар