Дядо Коледа идва в бургаската опера

В събота от 11 часа Държавна опера – Бургас ще създаде повод за настроение и за децата, и за техните родители с празничното утро „Дядо Коледа идва в Операта“. Децата ще посрещнат добрия белобрад старец, който ще им донесе дългоочакваните подаръци на красиво оформената сцена, украсена с голяма елха. Ще бъде представен и спектакълът „Снежанка и седемте джуджета” по музика на Атанас Косев.  Детската публика ще проследи вълнуващия сюжет на приказната история от Братя Грим, с която ние, възрастните, сме израснали и с която сме разказвали нашите деца – за нежното момиче Снежанка, нейната зла и отмъстителна мащеха, за седемте джуджета – Професора, Кихльо, Смешко, Любопитко, Всезнайко, Мърморко и Малчугана, които приемат красивото момиче с бяло като сняг лице и черна като абанос коса в своя свят, в който властва добротата, толерантността, чувството за дълг и взаимопомощ.

Обичаната приказка за Снежанка и джуджетата ще представят солистите: Шмилена Султанова – в ролята на Снежанка, Лина Пеева – като злата Царица, в образа на Принца, спасител на Снежанка, и Огледало – Милен Динолов /който ще влезе в ролята и на Огледалото/, Разказвачът, който представя на аудиторията основните герои и линии в сюжетното развитие, ще бъде Бранимир Недков, Професора – Калина Попова, Кихльо – Мирослав Димитров, Смешко – Александър Перпериев, Любопитко – Весела Апостолова, Всезнайко – Петър Тихолов, Мърморко – София Ловджиева, Малчугана – Мария Добрева.

Режисьор на постановката за деца е Дарина Главанакова-Бакърджиева, сценографията е на Иван Токаджиев, танците са дело на Галина Калчева, Помощник-режисьори – Лина Пеева и Петър Тихолов. В спектакъла за деца участват и артисти от балетния състав на Държавна опера – Бургас.

Билети за за „Дядо Коледа идва в Операта“ със спектакъла „Снежанка и седемте джуджета“ могат да бъдат закупени на касата на Операта, каса „Часовника“ /пред хотел „България“/, в мрежите на Grabo и Eventim, както и в препратките към събитията в програмата в официалния сайт на Държавна опера – Бургас.

Родителите могат да получат информация на касата на Операта, каса „Часовника“ и на тел.: 056 / 841 740; мобилни – 0884 025 918, 0885 265 925

Важно:

Според изискванията на ЗАПОВЕД РД-01-856/ 19.10.2021 г. на Министерството на здравеопазването на Р България, спектаклите ще се състоят при посочените в Заповедта условия – изисква се „зелен сертификат за пълнолетните лица.

Вашият коментар