Екзотичните персони от желязо на Симеон Иванов

20 творби ще представи скулптурът Симеон Иванов на 17 юли от 19 часа в Кафене Пейка на ул. Бетовен 12.

Във формите, които създава креативността, изкуството и развитието са непрекъснат процес. Симеон работи предимно с материала желязо като занаят и паралелно изграждане на скулптури. Създава творчески интерпретации и с още други различни материали. Произведенията му са изключително детайлни и пластични.

Саймън, както също е известен, използва също така дърво, камък, месинг и бетон, като често изгражда особена взаимовръзка между тях. Стилът му е характерен и индивидуален, сръчен е и с майсторство често може да приложи артистизъм, като преобразява пространствата и в собствената си къща.

Наблюдателен и внимателен към всеки детайл, той има много хъс, заряд, енергия, което се вижда в творбите му. Последният му проект е бетонни бюстове на жени, на които е оформил прически от желязо. Имат интересни имена, а именно Аланиса и Боряниса, това са екзотични и фантастични персони, изградени с въображение и финес, а понякога черпи идеи и от сънищата си.

Симеон Иванов е роден в Карлово, но от години живее със семейството си в Брестник. Там е и ателието му и творческата му база. Той е учил скулптура в НХГ в град Пловдив.

За автора

Вашият коментар