Фестивал на шоколада в парк „Каменица“

За някои хора шоколадът е просто сладко изкушение, на което от време на време се отдават. За други той е почти религия, която следват неотлъчно. И като всяка религия, той заслужава своите чествания, събития, на които завладените от шоколада да се събират, за да споделят общата си страст и да му се насладят в най-изтънчените му форми. „Шоко Арт“ е фестивал , честващ това сладко изкушение – шоколадът. За първа година в града под тепетата -Пловдив , се организира фестивал на шоколада. На 30 септември в прекрасният парк „Каменица“ , район Източен,  се събират на едно място най-изтъкнатите сладкари, шоколатиери и майстори готвачи, за да демонстрират своите умения и рецепти подчинени на шоколада.

През целият ден присъстващите ще имат възможността да се насладят на шоколада във всичките му измерения. Творби от шоколад , рецепти с шоколад, напитки приготвени с шоколад , са само част от нещата на които ще имат възможност да се насладят всички присъстващи на фестивала. В парка ще бъдат поставени щандове на различни производители на шоколадови изделия . Специално участие във фестивала ще вземе майстор готвача Ути Бъчваров. В чест на шоколада , той е подготвил иновативна и нестандартна рецепта, в основата на която е именно шоколада. Още през древността шоколада е наричат „храната на боговете“ , това не е случайно. Предвидени са много награди и разнообрази състезания, свързани с вкусното лакомство, включително – представяне, дегустация и оценка на шоколадени произведения.

Посетителите ще се насладят и на музикална програма. Гост на „Шоко Арт“ ще бъде и певицата Михаела Маринова , която точно в 19:00 ч ще огласи парк „Каменица“. Певицата ще се погрижи за уникалната атмосфера на фестивала. За младите и възрастните почитатели на шоколада са предвидени разнообразни забавления, подбрани според възрастта. Фестивалът на шоколада – „Шоко Арт“ е с ВХОД СВОБОДЕН . Посетителите могат да се радват на шоколадови изкушения от всякакъв вид.

И както се казва: „Всичко от което се нуждаем е любов, но малко шоколад от време на време не вреди” (Чарлз Шулц).

За автора

Вашият коментар