Хаосът с Околовръстното на Пловдив до 24 април

Ремонтът на Околовръстното шосе ще бъде ускорен, а организацията на движение ще бъде подобрена. Това съобщи кметът на Пловдив Здравко Димитров след среща с ръководството на Агенция „Пътна инфраструктура“ и фирмата изпълнител.

Ремонтните работи на Околовръстния път в участъка между Кукленско и Коматевско шосе ще бъдат завършени до 24 април, което е почти с три седмици по-рано от първоначално обявения график.

„По време на разговорите постигнахме договореност за подобряване на временната организация на движение, така че да бъде избегнат хаосът и огромните задръствания в Пловдив, причинени от затварянето на Околовръстното в участъка от Кукленско шосе до кръстовището за Коматево и Първенец“, коментира още кметът. Той обясни, че ще останат отворени  връзките с Марково и кв. „Коматево“, както е и в момента.

Транзитният тежкотоварен трафик ще бъде изведен от града, както вече беше предложено от Община Пловдив.  „Разбрахме се камиони  над 12 тона  да продължават директно по магистрала „Тракия“, без да влизат в града,  към пътния надлез на Войводиново, оттам през „Скобелева майка“ да стигат до Асеновградско шосе в посока Асеновград и Смолян. На връщане ще ползват същия обход. Вече са поставени указателни табели.

В срещата участваха председателят на УС на АПИ Георги Терзийски, Иван Досев, член на Управителния съвет, ресорният зам.-кмет на Община Пловдив Пламен Райчев и представители на фирмата изпълнител – „Европейски пътища“ АД.

За автора

Вашият коментар