Иван Петков пита министър Василев за стадионите „Христо Ботев“ и „Локомотив“

Народният представител от Пловдив Иван Петков е входирал въпрос към Министъра на младежта и спорта относно ситуацията със стадионите „Христо Ботев“ и „Локомотив“. Това стана ясно вчера на заседание на парламентарната комисията по въпросите за децата, младежта и спорта, на която е присъствал министър Радостин Василев.

По време на заседанието Иван Петков е коментирал редица проблеми със съоръжения в града под тепетата, като сред обсъдените обекти са стадион „Пловдив“, плувен басейн „Младост“, Спортното училище, Колодрума.

Пловдивският народен представител заяви, че е входирал въпрос към Министъра на младежта и спорта за стадионите „Христо Ботев“ и „Локомотив“, на който да получи отговор по време на Парламентарния контрол. Петков отбеляза, че тъй като въпросите не са били представени предварително на министър Василев, той няма как да бъде подготвен с отговори по време на комисията, а темата е достатъчно сериозна и би следвало да се говори с конкретни данни.

Депутатът изказа своето безпокойство, че като има предвид, че трите стадиона са общински, те може да останат недовършени, а стадион „Пловдив“ дори с времето да рухне, макар че в него и около него тренират различни спортни клубове.

За автора

Вашият коментар