Израел въвежда 14-дневна карантина за пристигащите от България

Израелските власти променят от 23 октомври категоризирането на България от „зелена страна“ в „червена“ по отношение на ограниченията за пътуване във връзка с COVID-19, информират от МВнР. От тази дата българските граждани, които по изключение имат право да пътуват до Израел, при влизането в страната ще бъдат поставяни под карантина за срок от 14 дни.

Изключение ще се прави само за лицата, които имат разрешено пребиваване (карта за пребиваване и/или виза), работници, студенти, близки роднини на установени в страната граждани, хуманитарни случаи (нужда от лечение). Освен България, в списъка на „червените страни“ бяха преместени също Великобритания, Ирландия и Йордания.

При всички случаи, при които български граждани пътуват до Израел, те следва да потърсят предварително съдействие от израелското посолство в София. Информация за това на кого е разрешено да пътува и каква е процедурата може да се намери на следните адреси: 
https://www.gov.il/en/Departments/Guides/flying-to-israel-guidlines 
https://www.gov.il/en/departments/news/border_closing_coronavirus_14062020 
https://www.gov.il/en/departments/dynamiccollectors/green-red-countries?skip=20     

Считано от 23.10.2020 г., при завръщането си от България, под 14-дневна карантина ще бъдат поставяни и израелските граждани.
При нужда от съдействие, българските граждани могат да се обръщат към посолството на България в Тел Авив на тел. + 972 3 696 13 72, както и  на дежурния телефон при спешни случаи: +972 547640089 и +972 545954379.

За автора

Вашият коментар