Кампания изпраща деца със специални нужди на Черни връх, Мусала и Ком

Фондация „Конкордия“ се е заела с благородната мисия да даде криле на децата със специални нужди от дневен център „Посока“, като им вдъхне надежда, че мечтите им могат да станат реалност. Кампанията „3 прехода, 3 преодоляни трудности, 3 върха“ има за цел да събере нужните средства, с които малчуганите да изкачат Мусала, Ком и Черни връх, за да почувстват свободата и да повярват в своите сили.

Ето какво споделят инициаторите на кампанията и какъв е техният призив към всички нас:

С кампанията „3 прехода, 3 преодоляни трудности, 3 върха“ искаме да покажем на деца със специални нужди, че няма невъзможни неща. Необходимо е само да пожелаят да направят нещо, да вярват в себе си и в човека, който ги подкрепя, да проявят постоянство и упоритост и да следват целите си.

Обикновено, децата, които подкрепяме имат нужда да бъдат окуражени да повярват в себе си, да развият умения да виждат надалеч и да мечтаят смело. Защото живеят в затворени общности, идват от бедни семейства, имат различни затруднения и са необходими много усилия за постигане на промяна.

Целта на кампанията е да съберем 2700 лв., с които да направим възможно достигането до няколко върха в български планини от деца в риск в Дневен център «Посока» на Фондация КОНКОРДИЯ България. Върховете, които мечтаем да изкачим заедно с тях са Черни връх, Мусала и Ком.

Децата, които подкрепяме в Дневния ни център са със шарени и тежки съдби. Някои от тях са с родители, които имат нужда от подкрепа за отглеждането на децата им. Други идват просто за да се изкъпят, защото нямат баня. Трети творят в нашето арт ателие. Именно в него преди време няколко деца създадоха прекрасни рисунки на планински върхове. Без никога да са ги виждали, само благодарение на въображението си, разказите на колегите ми за планините и явно заради мечтата им да погледнат отгоре.

Творбите им ни вдъхновиха и заедно стигнахме до извода, че това са върховете в тяхното собствено развитие, които самите те искат да постигнат. Така се обединихме около идеята за 3 прехода, 3 преодоляни трудности, 3 върха. Още повече, че спортните занимания, излизането извън зоната на комфорт, преодоляването на предизвикателства и постигането на поставени цели са неизменна част от дейността ни с деца и родители в нашия център.

С преходите в планините и изкачването на трите върха Мусала, Черни връх и Ком нашата цел е:

Децата да се събуждат с желание да правят вълнуващи неща, да поставят и постигат целите си преди другите, които още спят и не подозират за техните геройски постижения. Да ги научим на търпение, изпълняване на обещания, спазване на правила, постоянство и упоритост.

Промяната, която ще постигнем в децата е осъзнаването, че изкачването до тези върхове е само крайната цел на всеки преход. По-важен е извървеният път до там и обратно, а именно:

Ставането от сън навреме, приемането на предизвикателството да бъдеш различен, желанието да направиш нещо вълнуващо и невъзможно в очите на другите, да преодолееш трудностите си и да постигнеш целта си!

Помогнете ни да превърнем картините в съзнанието на нашите специални герои в истински преживявания, които ще ги изпълнят с вяра в собствените им сили и способности!

Подкрепете кампанията и с дарителски SMS с текст DMS VARHOVE на номер 17 777 за трите мобилни оператора.

Мечтаем да се покатерят високо и да си кажат #Азсъмвърхът!

За автора

Вашият коментар