Капачки за бъдеще с национална кампания в събота

Всички, които събират капачки, могат да ги предадат тази събота.

Много хора в България събират пластмасови капачки. Този уикенд те ще могат да предадат своите капачки и те да се превърнат в апаратура, която да помага на детските и родилни отделения в България.

Инициатори и този път са Капачки за бъдеще, които подмениха най-старите кувьози в 23 общински болници в България, като най-младият от тях беше от 1989 година. 

Успеха постигнаха чрез събиране на пластмасови капачки и дарения.  До момента тези кувьози са помогнали на стотици бебета! Кампанията продължава да помага, като през 2020 година е дарила медицинска апаратура в други 10 болници за родилните и детски отделения. От създаването на кампанията през 2017 досега са рециклирани над 460 000 кг пластмасови капачки, като 100% от събраните средства са отишли за дарения.

Всички, желаещи да подкрепят кампанията, ще имат възможността да го направят тази събота от 9:00 до 14:00 ч. в Пловдив на паркинга на Метро 1 Тракия.

Организаторите призовават и всеки, който има информация за липсваща жизненова важна апаратура в болницата в населеното място, където живее, да се свърже с тях на фейсбук страницата Капачки за бъдеще.

Вашият коментар