Кои са най-продаваните детски конструктори и защо

Конструктивните занимания са много полезни за децата. Те развиват у тях редица ценни качества, които им помагат занапред в живота, но най-вече при постъпването в училище, в детската градина, в ежедневието и прочее. Именно това прави конструкторите толкова популярен избор сред родителите и техните мъници. Подходящи са за почти всички възрастови групи, но най-хубавото е, че цялото семейство може да участва в тяхното нареждане.

Какви са ползите от играта с конструктор

Конструктори за деца

Предлагат се решения за момчета и момичета, като някои се състоят от големи части, а други – от множество по-малки. На кой вариант да заложите – изборът зависи изцяло от възрастта на детето, съветват от онлайн магазин Raya Toys. Нека обаче се спрем по-подробно на ползите от това, малчуганът да играе с детски конструктор. Той може да е дървен, пластмасов или пък комплектът да включва метални компоненти. Техните предимства не са никак малко:

Въвлича децата в спокойна игра, която би могла да продължи дори и часове. Това допринася предимно за пълноценната им почивка в края на деня, когато динамичните и палави занимания не са никак за предпочитане;

Лего конструкторите подобряват концентрацията – детското внимание е неустойчиво в първите години, което е причина да заложите на игровия подход, за да го подобрите. Именно комплектите за редене са работещият инструмент в случая;

Играта на строители и построяването на къщи изгражда логическото мислене, както и уменията за партниране с останалите участници, ако има такива;

Развиване на фината моторика – прецизирането на детайлите и демонстрирането на повишено внимание при нареждането на детския конструктор, са също част от множеството ползи на играта с Лего.

Ще откриете много марки детски конструктори, които предлагат интересна селекция от модели, които освен с високото си качество, се отличават и с красивия си дизайн.

Кои са най-продаваните видове

Детските конструктори, които са на тема строителство на кораби, увеселителни паркове и къщи, са сред най-търсените. Stars Wars моделите са също много харесвани, както и Disney комплектите, които са подходящи за по-малки момченца и момиченца.

За каква възраст са подходящи

Когато избираме лего, най-важното условие е да вземем под внимание възрастта на хлапето. Налични са комплекти за бебета от 1 до 2 години, варианти за деца над 3 години, както и по-сложни сетове за над 12 години. От голямо значение е вие да сте наоколо, когато детето играе с тях, за да може то да се наслади изцяло на преживяването.

За автора

Вашият коментар