Конят Клорето Де Мал вдъхновение за цяла изложба

Галерия ARTISTICA представя талантливия и слънчев художник Недолина Павлова във втората й самостоятелна изложба наречена „Минало незабравено“.

Откриването е на 28 май от 18:30 часа и представя множество платна, събрали в себе си любовта към природата и порива към свободата на авторката и нейния любим кон Клорето де Мал.


Недолина е не само млад творец със собствен почерк, но и любител ездач. От 12-годишна тренира усилено езда. Десет години под ръководството на треньора си Николай Славов тя не само вниква в техниката на добрия състезател, но се влюбва буквално в конете и тяхната свободолюбива, но и предана природа. Там среща Клорето Де Мал – конят, който ще остави трайна емоция у Недолина и на който тя ще посвети втората си самостоятелна изложба.


„Клорето бе с голям потенциал. Трудно ми беше да работя с млад кон, но заедно пораснахме. След две години вече той започна да печели първи места“, споделя авторката с тъга, защото губи партньора си след заболяване.
Недолина Павлова е родена в град Хасково, а другата нейна страст от малка е рисуването. Тя е самоук художник, но талантът ѝ трудно може да бъде скрит. Занимава се също с рисуване върху дрехи и щраусови яйца.

В изложбата „Минало незабравимо“ тя ще покаже още от своя талант и в няколко картини от друга нейна колекция, вдъхновена от погледа, от неговата дълбочина и от чувството, което успява да посее у човек.
Всяка от картините, които ще бъдат изложени, има сертификат за автентичност с холограмен стикер, флуоресцентни защитни нишки и уникален номер, регистриран в Art Registry системата на Hahnemühle.

Вашият коментар