Криво огледало: Отбиват Марица след Пазарджик, Пловдив не искал река

„Не знаем какво да я правим, по-добре да асфалтираме и да направим аутобан.“ С тези сензационни думи представители на местната власт в Пловдив  стартираха извънреден брифинг в Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

„Нито да я пресушим, нито да я продадем. Нищо не става, а сме го мислили, не е като да не сме. Като пъпка връз нос стои тоя ручей по средата на града. Нито някой го ползва, нито нищо. Само жаби крякат и развъждаме комари“, разпалено заяви пловдивски велможа, второ поколение носещ обувки.

Сложната ситуация разтълкува експерт от държавната администрация:

„В Пловдив наистина имат проблем. Повече от 30 години местната власт полага кански усилия да социализира реката, да прави плажове, да пуска лодки и водни колела в нея. Изградиха се атракциони, какво ли не, но явно пловдивчани са сухоземни и не ги дърпа към дъното“.

По време на продължилите 16 часа дебати е било решено река Марица да бъде отбита след Пазарджик, като водите ѝ бъдат пренасочени към Варна, където знаели какво да правят с тях.

Очаква се след асфалтиране коритото на реката в рамките на града, Пловдив да се превърне във фаворит за домакин на състезание от календара на Формула 1 през следващия сезон.

ВАЖНОРубриката „Криво огледало“ е хумористична и цели да накара читателите ни да се усмихнат. Призоваваме всички, които не носят на майтап, да избягват „Криво огледало“, защото има опасност в него да видят нещо от себе си, а за нас е важно усмивките да не слизат от лицата на нашите читатели.

За автора

Вашият коментар