Криво огледало: Трабант отваря шоурум в Пловдив

Любителите на качествените автомобили в Пловдив вече могат да бъдат спокойни за бъдещето, след като стана ясно, че немският гигант „Трабант“ ще отвори свой шоурум в града. Добрата вест бе съобщена официално на брифинг в Министерството на икономиката, където г-н Вартбург Лилехамер представи плановете на компанията за България.

„Изненадани сте, но не по-малко от нас. От години мислихме, че вече няма шанс да сме конкурентни на пазара, но от пловдивската управа ни опровергаха. Преди месец с нас се свързаха от кметството и ни попитаха дали имаме на склад залежали трабанти, тъй като им предстояло обновяване на автопарка в редица общински предприятия. Не можехме да повярваме, но е истина. Вече продадохме 12 трабанта, произведени 74-та година за 2,5 милиона лева, като първоначалният интерес е за още поне 1200 бройки“.

Поредното бляскаво развитие на Пловдив изкара извън нерви опозицията, която настоя, че въпросните картони могат да бъдат монтирани по дърветата и да служат като къщички за птички, тъй като пазарната им цена била по-ниска, отколкото тази на една пръчка бамбук в Джъмбо.

От общината реагираха на това твърдение с насмешка, като заявиха, че никой не е способен да спре развитието на града и анонсираха есклузивно, че вече текат преговори със Запорожец за изграждане на автомобилен завод до Цалапица.

Очакванията са до 2 години Пловдив да се превърне в оазис на автомобилната индустрия, като под крилото му ще започнат да гнездят и небезизвестните Варшава и Тико.

ВАЖНОРубриката „Криво огледало“ е хумористична и цели да накара читателите ни да се усмихнат. Призоваваме всички, които не носят на майтап, да избягват „Криво огледало“, защото има опасност в него да видят нещо от себе си, а за нас е важно усмивките да не слизат от лицата на нашите читатели.

За автора

Вашият коментар