Кучета преодоляват препятствия в Общинския приют в Деня за защита на животните

Общинският приют кани пловдивчани с добри сърца да осиновят домашен любимец

За поредна година година Община Пловдив и служителите от Зооветеринарен комплекс заедно ще отпразнуват Международния ден за защита на животните, който се отбелязва на 4-ти октомври. Днес ще може да се запознаем с интересен спорт, в който породисти и непородисти кучета ще преодоляват различни препятствия, напътствани от своите собственици.

Представянето на непопулярния у нас спорт ще започне в 10:30 на територията на общинския приют за безстопанствени кучета, който се намира на 4-ти километър „Пазарджишко шосе“.

В тържественото отбелязване на деня за защита на животните ще се включат и доброволци към приюта за безстопанствени кучета, Киноложко дружество – Пловдив, Киноложки клуб „Бордър коли“, ученици, неправителствени организации и много приятели на животните.

Вратите на приюта ще бъдат отворени за всеки, който желае да посети обекта, да се запознае с дейността на комплекса, да разгледа настанените в него животни или да одомашни безстопанствено куче. Посетителите могат също да разгледат галерията от винили, които показват снимки запечатали щастливи моменти от новия живот на одомашнени от приюта кучета, както и  много мили моменти от работата на служители и доброволци към приюта.

Всеки човек, решил да си вземе куче от приюта в периода от 4-ти до 10-ти октомври включително, ще получи комплимент от служителите на Зооветеринарен комплекс – аксесоар или играчка за новия домашен любимец.

Международният ден за защита на животните започва да се отбелязва през далечната 1931 г. на Международния конгрес на привържениците на движението за защита на природата във Флоренция, Италия, като е припомнено, че хората са отговорни както за планетата, на която живеят, така и за всяко живо същество.

За автора

Вашият коментар