Ловеч търси новата звезда на България

Ловеч ще е домакин на Арт Фестивал за детско и младежко творчество „New Stars“ – Новите звезди на България 2021 на 28 май, петък. Началото е от 17.00 часа на откритата сцена в квартал Вароша. Ще се представят деца и младежи от 4 до 18-годишна възраст от всички сфери на изкуството от Ловеч, както и гост-изпълнители от околните области. Участие са заявили над 40 изпълнители от всички жанрове.

Събитието е с конкурсен характер.

Арт фестивалът ще даде възможност на децата и младежите  да покажат своите таланти и ще им помогне да сравнят своите възможности и ниво на подготовка. Това ще им даде амбиция за развитие. Откриване на нови таланти е най-високата цел на „Арт фестивала“.

В регламента на Арт фестивал „New Stars“ са заложени следните творческите направления: Инструменталисти, Танцово изкуство и Вокално изкуство. Допуска се участие на индивидуални изпълнители, дуети, групи.

В категория „Вокално изкуство“ могат да участват изпълнители на поп и джаз, естрада, народни песни и др. (Изрично се забранява изпълнение на „чалга“).

В категория „Танцово изкуство“ могат да участват изпълнители на народни танци, модерен балет, класически танци, характерни танци.

В категория „Инструменталисти“ могат да се представят индивидуални изпълнители и групи.

Жури, съставено от компетентни специалисти във всяка от областите, ще оценява участниците. Във всяка категория ще бъдат определени: 1-во, 2-ро и 3-то място, които ще получат медали и грамоти. Ще бъдат присъдени и специални награди. Фестивалът има амбицията да прерасне в ежегоден национален форум.

Вашият коментар