„Манон Леско“ на Пучини в памет на Камен Чанев

Операта „Манон Леско“ от Пучини, изпълнена от Хосе Кура, Леонардо Каими и Таня Иванова, ще омагьоса сцената на Дома на културата в памет на Камен Чанев.

В този тежък момент световноизвестният артист Хосе Кура подава ръка на Таня Иванова, като приема поканата на Опера Пловдив да довърши проекта, за да вдъхне кураж и надежда на всички изпълнители и почитатели на оперното изкуство. Те двамата вече са си партнирали в операта „Отело“ на Античния театър през 2019 година.

Сега аржентинският тенор който е започнал своята кариера като диригент, ще поеме палката на концертното изпълнение на творбата от Пучини на 17 април.

В проектa се включва и тенорът с кариера в Ла Скала, Операта Ковънт Гардън и Фестивала в Залцбург – Леонардо Каими. Неговото име е част от афиша на оперните театри в Мадрид, Неапол, Мюнхен, Берлин, Буенос Айрес и в програмата на Пучини фестивал в Торе дел Лаго.

Преди години Леонардо Каими и Камен Чанев са били на една сцена като Де Грийо в „Манон Леско“ във Виенската опера. Каими с вълнение приема да пее в Пловдив в памет на своя колега и приятел въпреки епидемичните ограничения.

В концертното изпълнение на „Манон Леско“ участват и солистите Свилен Николов, Александър Носиков, Момчил Караиванов . Диригент на спектакъла е Драгомир Йосифов.

Поради големия интерес и ограничението на места, двамата световни оперни артисти са дали съгласие генералната репетиция на 15 април също да се проведе със зрители.

Билетите и за двете дати – генерална репетиция с публика на 15 април и концертно изпълнение на „Манон Леско“ на 17 април, могат да се закупят на касата на Опера Пловдив и онлайн.

За автора

Вашият коментар