Намаляват броя на автобусите в Пловдив

С по един-два броя се намаляват от днес автобусите, които обслужват делничното разписание по някои от линиите на градския транспорт в Пловдив. Запазва се броят на колите по линии №7, 15, 20, 29 и 222. Това съобщават от ОП „Организация и контрол на транспорта“.

Решението е взето вследствие на по-малкия брой пътници, след като на територията на цялата страна от вчера до края на март е в сила заповедта на министъра на здравеопазването за въвеждането на временни противоепидемични мерки срещу разпространението на COVID-19.  

Преди около седмица Община Пловдив заяви готовността си да възстанови редовното разписание на градския транспорт, което бе намалено заради засилените противоепидемични мерки от края на ноември, и увеличи броя на автобусите по 29-те линии. Междувременно влошаването на епидемичната обстановка и затварянето на детски и учебни заведения, културни институции, големи търговски обекти и заведения доведе до намаляване броя на пътниците в масовия транспорт, което налага промените в разписанията, но със запазването им в час пик.

От „Организация и контрол на транспорта“ продължават да следят пътникопотока и при необходимост да реагират на актуалната ситуация.

За автора

Вашият коментар