Не си търси белята

Държавен куклен театър Пловдив кани на „Не си търси белята” утре на 6 юни с две представления – от 10:30 и от 11:45 часа.

Спектакълът разказва интересна история за насекоми. Малкото паяче Пипо се откъсва от нишката си и преживява много, докато намери приятел – мравката Жоро. Пчелите, Светулките, Бръмбарът, Калинката – бебе, Щурецът Киро и Пеперудата Клара ви подканват да се забавлявате с тях. Ваш водач в света на насекомите ще бъде елфът Игнат.

В представлението става дума за едно паяче, което иска да си има приятели, с които да играе. Но за да намери такива, трябва да се отдели от паяковата си нишка, което родителите са му забранили да прави. Така то се губи в гората, намирайки други насекоми, докато накрая една мравка му помага да намери пътя към дома. Идеята е да сме трудолюбиви като пчелите, задружни като мравките и любопитни, както малкото паяче Пипо.

Автор е Александър Михайлов, режисьор е Ваня Иванова. Цветната сценография е дело на Майа Петрова, а музиката е от Николай Иванов.

В роля на „Не си търси белята“ влизат Ивелин Николов и Стайко Стайков. Билети може да закупите на касата на театъра на стойност 6 лева.

За автора

Вашият коментар